Jeg jobber med konseptutvikling, brukeropplevelser og grafisk design for digitale flater. Jeg har også lang erfaring med merkevarebygging, visuelle identiteter og pakningsdesign.

ARBEIDSERFARING

Ruter
2020–
Design lead / UX designer

Direktoratet for e-helse og Norsk Helsenett
2016—2020
Senior UX/UI designer

Sopra Steria
2014—2016
Senior digital designer og rådgiver

Scandinavian Design Group
2008-2014
Grafisk designer

Oktan Sydvest
2004-2005
Prosjektsekretær (50%)

UTDANNING

BA Visuell kommunikasjon

2005—2008
Kunst- og designhøgskolen i Bergen

UTMERKELSER

Merket for god design
2011
Visuell profil for Freia sjokoladebutikken

Merket for god design
2010
Visuell profil for Snorrisniva

SERTIFISERING

International Software Quality Institute (iSQI)
2016
UXQB® Certified Professional for Usability and User Experience

OM MEG

Jeg er 38 år og bosatt på Nesodden like utenfor Oslo, men kommer opprinnelig fra Bømlo i Hordaland. Jeg utdannet meg som grafisk designer ved Kunsthøgskolen i Bergen. Derfra gikk ferden til Oslo for å jobbe i Scandinavian Design Group, hvor jeg jobbet i 6 år. I 2014 begynte jeg å jobbe i Sopra Steria for å fokusere mer på digitale flater. Derfra gikk veien til Direktoratet for e-helse og Norsk helsenett hvor jeg jobbet som seniorrådgiver, UX designer. Siden august 2020 har jeg jobbet som design lead i Nye kundetjenester i Ruter AS.

I løpet av tretten år i designbransjen har jeg rukket å skaffe meg god erfaring innen visuell identitet, emballasjedesign, redaksjonell design og digital design for kunder som Statoil, NHO, Freia/Mondelez, Hennig-Olsen, NSB, NRK, Av og til, Danisco, Sorrisniva, Kirkens bymisjon, Simonsen Vogt Wiig, NAV, Direktoratet for e-helse og Ruter. Jeg har også noe erfaring med animasjon, 3D og foto. I tillegg liker jeg å jobbe med språk som verktøy i designarbeidet. Jeg har god erfaring med å jobbe i smidige prosjektløp, og trives godt med å jobbe i tverrfaglige team. Jeg brenner for gode brukeropplevelser, og mener brukerinnvolvering er essensielt for et godt sluttprodukt.

På fritiden liker jeg å holde meg opptatt med ulike prosjekter innen klesdesign, interiør og fotografi. Dette kommer til uttrykk på nettsiden notetoself.no.

KONTAKT

E-post: nina.h.sortland@gmail.com
Telefon: 990 97 714