Jeg jobber med konseptutvikling, brukeropplevelser og grafisk design for digitale flater. Jeg har også lang erfaring med merkevarebygging, visuelle identiteter og pakningsdesign.

ARBEIDSERFARING

Direktoratet for ehelse
2016—
Senior digital designer og rådgiver

Sopra Steria
2014—2016
Senior digital designer og rådgiver

Scandinavian Design Group
2008-2014
Grafisk designer

Oktan Sydvest
2004-2005
Prosjektsekretær (50%)

UTDANNING

BA Visuell kommunikasjon

2005—2008
Kunst- og designhøgskolen i Bergen

UTMERKELSER

Merket for god design
2011
Visuell profil for Freia sjokoladebutikken

Merket for god design
2010
Visuell profil for Snorrisniva

SERTIFISERING

International Software Quality Institute (iSQI)
2016
UXQB® Certified Professional for Usability and User Experience

OM MEG

Jeg er 35 år og er for tiden bosatt på Rodeløkka i Oslo, men kommer opprinnelig fra Bømlo i Hordaland. Jeg utdannet meg som grafisk designer ved Kunsthøgskolen i Bergen. Derfra gikk ferden til Oslo for å jobbe i Scandinavian Design Group, hvor jeg jobbet i 6 år. I 2014 begynte jeg å jobbe i Sopra Steria for å fokusere mer på digital design. Derfra gikk veien til Direktoratet for e-helse hvor jeg nå jobber som seniorrådgiver, UX designer.

I løpet av ti år i designbransjen har jeg rukket å skaffe meg god erfaring innen visuell identitet, emballasjedesign, redaksjonell design og digital design for kunder som Statoil, NHO, Freia/Mondelez, Hennig-Olsen, NSB, NRK, Av og til, Danisco, Sorrisniva, Kirkens bymisjon, Simonsen Vogt Wiig, NAV og Direktoratet for e-helse. Jeg har også noe erfaring med animasjon, 3D og foto. I tillegg liker jeg å jobbe med språk som verktøy i designarbeidet. Jeg har god erfaring med å jobbe i smidige prosjektløp, og trives godt med å jobbe i tverrfaglige team.

På fritiden liker jeg å holde meg opptatt med ulike prosjekter innen klesdesign, interiør og fotografi. Dette kommer til uttrykk på nettsiden notetoself.no.

KONTAKT

E-post: nina.h.sortland@gmail.com
Telefon: 990 97 714